1 week, 3 overwinningen

Afgelopen week kon ik in 1 keer 3 dingen van mijn ‘levenslijst’ afvinken.

Ik heb een ‘levenslijst’ of ‘life list’. Dit is een overzicht van dingen die ik zou willen meemaken, in mijn tijd op aarde. Dit is hopelijk nog een lange tijd - dus ik wil het geen ‘bucket list’ noemen. Ik zal voorlopig nog niet ‘the bucket kicken’.

Op deze lijst staan uiteenlopende dingen: angsten overwinnen, bijzondere plekken bezoeken, dingen leren, specifieke uitdagingen in werk, of juist in mijn privé-leven, kortom; dingen om nog mee te maken. Ik blijf er aan toevoegen, maar ik kan zo nu en dan gelukkig ook wat van de lijst afvinken.
Afgelopen week was een bijzondere week, want ik heb zowaar 3 dingen van deze ‘levenslijst’ meegemaakt.

1. Om te beginnen is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan: ik heb het Noorderlicht, of Aurora Borealis, mogen aanschouwen vanaf een bevroren meer in Lapland. Het was een bijna spirituele ervaring; het was alles wat ik er van gehoopt had, en meer. Het was zo ontzettend mooi en indrukwekkend - dat ik het alleen maar iedereen kan aanraden het ook te gaan ervaren.

Noorderlicht nabij de PineTreeLodge in Kangos, Zweden (Lapland)

2. Het tweede punt was meer een verrassing voor mezelf. Ik ben al mijn hele leven bang voor honden, en het is soms behoorlijk verlammend. Ik wil al een tijdje over deze angst heenkomen - maar tot nu toe is het me niet gelukt. Tot afgelopen week.

Nu ga ik niet beweren dat ik volledig over mijn angst heen ben, maar ik heb grote stappen gemaakt in die richting. Doordat ik in Lapland was kon ik de kans niet laten lopen het landschap vanaf een hondenslee te ervaren. En wonder boven wonder was ik geen moment bang voor de meer dan 30 Alaskan Huskies (van de in totaal 180 aanwezige Husky honden) die me tijdens deze tocht omringden. Sterker nog, ik heb met meerdere hondjes geknuffeld, en heb zelfs hun harnassen verwijderd en hen weer naar hun kennels gebracht. Dit is een enorm grote overwinning voor mij. En ondertussen heb ik de meest prachtige zonsondergangen kunnen zien vanaf de slee.

2 lieve hondjes met Mei

Zonsondergang vanaf de hondenslee

3. En tenslotte, van totaal andere orde - maar evengoed een overwinning, heb ik afgelopen week mijn volledige studieschuld kunnen aflossen. En dat voelt als een grote bevrijding.

Dit was dus een zeer goede week. Zo wil ik er nog wel een paar!

Vorige
Vorige

Mijn vader’s dochter

Volgende
Volgende

Webinar: co-creation in times of social distancing